Списък на продуктите по производители BALMAIN

Balmain

Известната френска марка Balmain в момента е собственост на Inter Parfums, а дизайнерът зад марката е добре известният френски моден дизайнер Пиер Балмейн (Pierre Balmain).


Една френска модна къща с богата история, Balmain е създадена към края на Втората световна война, когато Pierre Balmain отваря своя собствена модна къща. Неговите изключително женствени и пищни облекла са не само топло посрещнати от френските дами, но са също така много добре приети от знаменитости от Европа и Холивуд (както и от много други влиятелни жени за онова време).


Стилът, с който е най-известен, се нарича „Jolie Madam” и е много по-различен от това, което френските жени са били свикнали да носят по време на войната. Дизайнерът печели сърцата на жените с полите тип камбана, вталените дизайни, красивите вечерни рокли и женствените костюми.


Първият парфюм, който е лансиран от марката Balmain, се казва Elysées 64-83. Той е пуснат на пазара през 1945 г. и е кръстен на телефонния номер на дизайнера! Серия от успешни парфюми е била пусната през следващите години, включително известния Vent Vert (1947), който все още се произвежда и днес!

Още
Показване на 1 - 2 от 2 артикула