Унисекс парфюми

Унисекс парфюмите са онези аромати, които могат да се употребяват от представители и на двата пола. Недостатъкът им е, че отнемат индивидуалността, която останалите аромати предлагат. Това е така, защото в ароматните им комбинации не се използват много от класическите дамски и мъжки нотки и заради това повечето уникескс парфюми много си приличат...

Унисекс парфюмите са онези аромати, които могат да се употребяват от представители и на двата пола. Недостатъкът им е, че отнемат индивидуалността, която останалите аромати предлагат. Това е така, защото в ароматните им комбинации не се използват много от класическите дамски и мъжки нотки и заради това повечето уникескс парфюми много си приличат. В съчетанията им най-често се включват цитрусови, морски, озонови и тревни нотки, които им придават свежест, ненатрапчивост и безмерна лекота. За това този тип парфюми не са подходящи за употреба вечер или през зимата.

Това, което превръща унисекс парфюмите в уникални, е възможността им да се използват от всички в семейството. Въпреки това обаче, статистиката показва, че на европейския пазар те заемат най-малък дял от продажбите. Специалистите смятат, че този слаб интерес се дължи на все още съществуваща доза предубеденост.

Разликата

Основната разлика между парфюмите за жени и мъже и тези, които са унисекс, е, че на вторите им липсва основната тема - или с други думи, няма ги типично половите акценти, заради което не може да се разбере за нежната или за силната половинка на човечеството е създаден дадения аромат. Тази безполовост може и да лишава уханието от характер, но пък му вдъхва една особена мистерия, един странен магнетичен чар и именно това се харесва най-много на почитателите на унисекс парфюмите. Иначе основните ароматни нотки, които най-често се срещат в мъжката парфюмерия, са дървесните, а в дамската - флоралните.

Още

Унисекс парфюми Съдържа 5 продукта.

Показване на 1 - 5 от 5 артикула